werkgeluk

goed, gezond en met plezier werken

Mensen weten vaak wat ze niet willen en voelen zich dan ongelukkig in hun werkcontext. Om jouw talenten in te kunnen zetten, is het goed om te kijken naar jouw stip op de horizon. Weten waar je wél naar toe wil. Wat is jouw persoonlijke drive en welke werkwaarden zijn voor jou belangrijk? Om volledig tevreden te zijn over jouw werksituatie, gaan we samen filosoferen over jouw carrière. Hardop dromen over een duurzame toekomst vol vitaliteit en baanzekerheid.

scroll naar beneden

ontdek meer

Een betekenisvol werkklimaat start met een groep mensen die samenwerken aan het behalen van hun doelen. Deze samenwerking is optimaal effectief als mensen ervaren dat het klimaat ondersteunend en uitdagend is, én de samenwerking en betrokkenheid gestimuleerd wordt. Het vervullen van deze behoeften hangt positief samen met jouw optimaal functioneren in termen van welzijn, attitudes en gedrag.

krijg inzicht in de positieve effecten van:

rolduidelijkheid

de uitdaging in jouw werk

samenwerking en onderlinge steun

erkenning en waardering

respect en vertrouwen

autonomie en het nemen van initiatieven

bevlogenheid, vitaliteit en loyaliteit

betekenisvolle initiatieven op het werk

het samen maken van duurzame keuzes

specialisatie

werkvermogen

positief werkklimaat

duurzame inzetbaarheid

In een organisatie met een positief werkklimaat, is het voor alle medewerkers helder wat de toegevoegde waarde van de organisatie voor haar klanten en/of de maatschappij is. Leiderschap speelt een prominente rol in het zichtbaar maken van het hogere doel en het stellen van de individuele doelen voor iedere medewerker. Uitdagende máár realistische doelstellingen en eisen zijn stimulerend en motiverend.

Daarnaast spelen beleid en procedures binnen organisaties een rol. Deze kunnen je ondersteunen in het werk en duidelijkheid geven over wat jij van de organisatie, je leidinggevende of collega’s mag verwachten. Maar ook andersom, wat zij van jou mogen verwachten.

Wat is jouw rol en wat is jouw inbreng?

thema's in relatie met jouw werkgeluk

laat je inspireren

ontdek thema's

Inspireert dit je?
Mail je persoonlijke vraag naar

arjan@discoveryourflow.nl

andere groeiopties