boeken die mij inspireren

Een leven lang leren. Als tiener zou ik dit ongelofelijk saai hebben gevonden en ook ondenkbaar als één van mijn hedendaagse lijfspreuken. Inmiddels is leergierigheid één van mijn sterkste punten. Wat er precies gebeurt is weet ik niet. Ik ben in ieder geval meer en meer boeken gaan lezen. Ik wil je hier graag inspireren met een selectie uit mijn persoonlijke boekenkast.

Blij(f) Wendbaar!
Bevlogen aan het werk met jezelf, je team en je organisatie.
Een prachtig boek waarmee jij jouw persoonlijk en coachend leiderschap gaat versterken!

Blij(f) Wendbaar
Viktor Steijger, Stephen Steijger, Arjan Jansen van 't Land

Radicaal kiezen voor je eigen talent is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. 'Doen waar je goed in bent' is een garantie op blijvende goesting in werken en leren.

Ik Kies Voor Mijn Talent
Luk Dewulf

Een down-to-earth aanpak om vitaal en wendbaar te blijven in je werk. Zelf de regie pakken voor duurzame inzetbaarheid.

Wendbaar Werken
Viktor Steijger, Erik Steijger, Stephen Steijger

Optimisme, Hoop, Veerkracht en Zelfvertrouwen helpt om effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Een boek dat stevig verankerd is in de wetenschap van de positieve psychologie.

Optimisme, Hoop, Veerkracht, Zelfvertrouwen
Matthijs Steeneveld

Leren en ontwikkelen is niet alléén je hoofd gebruiken, kennis opdoen, maar ook je verbeelding gebruiken, tussen de regels door lezen, intuïtie benutten, slim afkijken, je vak ontwikkelen en weten waar je voor staat.

Liefde Voor Leren
Manon Ruijters

Naar schitterende resultaten met gelukkige werknemers. Mijn Baas Kiest Voor Mijn Talent reikt de handvatten aan om meteen met talent in je organisatie aan de slag te gaan.

Mijn Baas Kiest Voor Mijn Talent
Luk Dewulf

Alle inzichten die je nodig hebt om kinderen aan de slag te laten gaan met hun talenten, zowel thuis als op school of bij hobby's. Met voorbeelden, een illustrerend verhaal en inspirerende werkvormen.

Iedereen Talent
Luk Dewulf

Een onderneming leiden is eigenlijk heel simpel, als je tenminste niet in één van de vijf valkuilen trapt. De valkuilen status, populariteit, zekerheid, harmonie en onkwetsbaarheid. Pas als je deze weet te overwinnen bouw je aan de pijlers onder een duurzame carrière als manager.

De 5 Valkuilen Voor Managers
Patrick Lencioni

Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont.

IKIGAI
Fransesc Miralles en Hector Garcia

Alleen winst maken is niet meer genoeg. De impact van alles wat je doet op milieu en inclusieve samenleving, is minstens zo belangrijk. Fantastisch en praktisch boek dat je helpt om in een aantal stappen je eigen Purpose Case te beschrijven.

Impact
Matthijs Bodeldijk

HBM heeft oog voor heel de mens. Voor gedrag dat zichtbaar is in bewuste handelingen, maar wordt aangestuurd door onbewuste, onzichtbare drijfveren. De onbewuste kanten van mens en organisatie, waardoor verborgen talenten van medewerkers zichtbaar kunnen worden.

Human Being Management
Ed Baas

Vertrouwen is dé kritische succesfactor is van de nieuwe economie. Door vertrouwen maakt uw organisatie meer snelheid, minder kosten, meer omzet en krijgen u en uw medewerkers bovendien meer energie.

De Snelheid Van Vertrouwen
Stephen M. R. Covey

Door goede onboarding staan nieuwkomers sneller in hun kracht, weten ze beter wat er van hen verwacht wordt, bij wie ze terechtkunnen voor vragen en hoe de hazen lopen in een organisatie. Het vraagt om een commitment van de organisatie en de medewerker.

Onboarding
Adriënne Verhoeven

Donuteconomie laat zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Het alternatief is een routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

Donut Economie
Kate Rawworth

Geluk en welzijn staan of vallen met betekenis. Hoe je meer betekenis uit je werk kunt halen, is voor iedereen verschillend. Aan de hand van de betekenispatronen in ons werk kunnen we vorm geven aan onze loopbaan.

De Betekenis Economie
Aaron Hurst

Dit boek daagt je uit te reflecteren op hoe jij verbindend vermogen inzet binnen je dagelijks werk. Aan de hand van bewezen theorie, herkenbare praktijkvoorbeelden, persoonlijke verhalen, verrassende filmpjes en krachtige oefeningen krijg je steeds meer zicht op wat verbindend vermogen voor jou inhoudt. En hoe je het kunt ontwikkelen en toepassen.

Verbindend Vermogen
Marco Buschman

Floreren betekent niet alleen dat je je gelukkig voelt, maar ook dat je een betekenisvol leven leidt. Net die combinatie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, productiever bent op je werk en minder kans hebt om in een mentale dip terecht te komen.

Durf Te Floreren
Marijke Schotanus-Dijkstra

Coachen 3.0 - motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen en coachen met ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Een trilogie die een combinatie beschrijft van vaardigheden die mensen werkelijk helpt om stappen te zetten richting positieve verandering.

Coachen 3.0
Sergio van der Pluijm

Amplitie is het versterken van het welbevinden en het functioneren van medewerkers. Werken aan amplitie blijkt enorm waardevol. Het leidt tot meer plezier en motivatie, minder verzuim, minder verloop en meer productiviteit en innovatie. Ook draagt het bij aan betere dienstverlening, meer klanttevredenheid en hogere omzet.

Werken Aan Amplitie
Yrenee Koen en Seline van Keulen

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Pas als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je echt effectief verduurzamen. De verborgen impact biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve.

De Verborgen Impact
Babette Porcelijn

Frustraties die de samenwerking saboteren. Gebrek aan vertrouwen en betrokkenheid, angst voor confrontatie, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken. Hoe deze hindernissen ontstaan en hoe je ze achter je kunt laten.

De 5 Frustraties Van Teamwork
Patrick Lencioni

Wat zijn jullie unieke talenten binnen een relatie? Hoe lopen batterijen leeg, en hoe laad je ze weer op? Op elkaars unieke talenten leren inspelen, kan je batterijen doen opladen.

Kiezen Voor Talent In De Liefde
Luk Dewulf

Je kunt een rotbaan herkennen aan drie symptomen anonimiteit, irrelevantie en onmeetbaarheid. In het boek een model om werk weer leuk te maken en een theoriegedeelte om het geleerde direct in praktijk te kunnen brengen.

De 3 Symptomen Van Een Rotbaan
Patrick Lencioni

Zelfcompassie gaat om drie dingen; begrip voor jezelf als je het moeilijk hebt, acceptatie dat lijden onvermijdelijk deel uitmaakt van het leven, en het onder ogen zien van je eigen emoties, zonder te oordelen.

Zelfcompassie
Kristin Neff

'Het geheim voor een lang en gelukkig leven'. Je vindt ikigai in zowel kleine alledaagse als grote dingen. Wie een ikigai heeft, is doorgaans tevredener, positiever en gezonder.

IKIGAI
Ken Mogi

Wanneer je meer vanuit rust en ontspanning naar je omgeving en jezelf kunt kijken, sta je meer open voor nieuwe ideeën en de mensen om je heen. Hierdoor worden bedreigingen weer kansen en ontstaat er een andere manier van werken, met meer impact en energie.

Zen In De Boardroom
Sake Algra

Fitte, vitale medewerkers die bevlogen hun werk doen. Maar hoe bereik je dat? Hoe creëer je energie binnen je team en hoe laat je die stromen? En vooral ook, hoe zorg je ervoor dat mensen zelf de regie nemen?

Vitalogie
Klaas Koster

Instant Sabbatical helpt je om de rust te nemen en te bedenken hoe je verder wilt groeien. Je kunt zelf kiezen welk thema voor jou het meest urgent is. Je leert jezelf beter kennen, gaat doelen stellen en komt zo in actie.

Instant Sabbatical
Elise Verberg

Een mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring. Door dit boek leren mensen hun bewustzijn kennen, ontdekken ze wat waar geluk inhoudt en verbeteren ze de kwaliteit van hun prestaties en leven.

Flow
Mihaly Csikszentmihalyi

Maatschappelijke toegevoegde waarde is de belangrijkste pilaar onder florerende bedrijven. Duurzaamheid en MVO zijn daarvan slechts het begin. Hier wordt de wérkelijke, aantoonbare waarde voor het leven van klanten, medewerkers en andere betrokkenen beschreven.

Handboek Betekenisvol Ondernemen
Kees Klomp, Stefan Wobben en Jesse Kleijer

Psychologische veiligheid geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt ze aan hun mening te uiten, gemaakte fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren.

Psychologische Veiligheid
Hans van der Loo en Joriene Beks

Blij(f) Wendbaar! Bevlogen aan het werk met jezelf, je team en je organisatie. Een prachtig boek waarmee jij jouw persoonlijk en coachend leiderschap gaat versterken! ‍
Zelf bouwen aan je wendbare en effectieve organisatie door toekomstgericht zelfonderzoek en reflectie op ambities, strategieën, operationele doelen en resultaten. Aan de hand van concrete tools werken aan een eigen wendbaarheidsplan om zo blijvend te kunnen groeien. Het boek staat boordevol met interessante en inspirerende coachoefeningen, artikelen, boeken, films en documentaires en is daarmee een visie op zingeving, als beproefde weg naar bevlogenheid. Dit is een boek voor coaches, leidinggevenden, managers, HR-professionals, directeuren, bestuurders, toekomstig leidinggevenden en studenten. En dus vooral voor jou; de professional die begrijpt dat leren en ontwikkelen geen momentopnames zijn.

Blij(f) Wendbaar
Viktor Steijger, Stephen Steijger, Arjan Jansen van 't Land